Spareribs (En: spare ribs, magere ribbetjes) is een vleesgerecht van geroosterd vlees aan varkensribben.
Dit gerecht wordt over de gehele wereld gegeten. Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte.
Voor de bereiding worden de spareribs in porties van 2 of 3 ribben verdeeld, afhankelijk van de grootte, en rauw of voorgekookt in een meestal iets zoete marinade gelegd. Ten slotte worden ze geroosterd in een grill of oven.
Spareribs worden meestal met de vingers, dus zonder bestek gegeten.
Vaak wordt er gedacht dat spareribs ook van een koe kunnen komen, maar deze worden shortribs genoemd. bron wikipedia
Spareribs
PaulEquipment
- oven
Ingredients
- 2 stukken sparerib
- 1 potje droge rub
- 1 potje saus
Instructions
- Leg de sparerib op de rug met de holle kant naar boven
- verwijder het vlies / zilverrug. Het vlies is te taai en de kruiden dringen dan niet goed door het vlees
- kruid de spar rib met de droge rub en laat deze ongeveer 2 uur staan zodat de kruiden kunnen intrekken in het vlees
- Doe de spareribs inpakken in aluminiumfolie en sluit ze goed af.(cadeauverpakking )
- leg ze op een bakplaat en zet de oven op 120 graden
- bak de spareribs voor 2,5 uur op 120 graden
- haal de spareribs uit de oven en haal ze uit de aluminiumfolieLaat het bakvet gerust op de bakplaat vloeien en leg de sparerib op de bakplaat
- Besmeer nu de spare rib (enkel de bovenkant en de kopstukken) met de door u gekozen saus
- zet de oven op 180 graden
- Bak de spareribs af voor 15 minuten.