advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Stoofvlees Paul

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
10 maanden geleden

5 stars
Mals vlees en een heerlijke saus

advanced divider

Voordat ik aan deze stoofvlees ben begonnen heb ik vele recepten gelezen en gezien.Er bestaan vele varianten.

Wat bijzonder maakt aan Stoofvlees paul is dat ik een aantal dingen anders heb gedaan.

Neem nou kruiden.
Als voorbeeld kruidnagel.
In niet veel gerechten zit kruidnagel en als je het koopt zit je met een potje wat je bijna niet meer gebruikt

Het doel van de kruiden is om je vlees en je jus lekkerder te maken
Dus ik heb dit gedaan met een Rub.

Vele recepten voegen alleen zout en pepper toe aan het vlees.
En daarna gaan ze met allerlei verse kruiden werken

Nu die kruiden zitten ook in de rub

Stegerman vlees kruiden bevat :zout,korianderpeper,gember,foelie,kruidnagel, kardemom, chillies, en laurier

Daarnaast is het zoeken naar zuur en zoet een balans voor je stoofpot

Het zuur zorgt ervoor dat je vlees lekker mals wordt en het zoet geeft de lekkere smaak

in plaats van wijn azijn heb ik gekozen voor Balsamico azijn. Dit kunt u kopen in de speciaal zaken voor azijnen en oliën .
Vergist u zich niet u kunt het ook in de super markt krijgen.
Dan betaald u nog geen 2 euro voor een flesje echter niet doen.

Ik heb gekozen voor een vier jaar oude Basalmico.
Dat is relatief jong.Maar vanwege het zuur en toch tikje zoette nasmaak. Je heb ook Balsamico van 12 jaar en 25 jaar en ouder .Echter dan moet u denken rond de 60 euro voor een flesje hoe ouder hoe zoeter.

Naast het brood met mosterd heb ik gekozen voor peperkoek met mosterd.

Ook hier is de keuze van de mosterd erg belangrijk. zorg ervoor dat u een mosterd gebruikt die lekker eetbaar is.En niet een hele scherpe zodat u denkt , zo dat is een hap mosterd.

De peperkoek geeft een mooie binding en een volle smaak.

Geniet van Stoofvlees Paul en laat gerust een berichtje achter.

Stoofvlees Paul 1
Print Pin
5 from 1 vote

Stoofvlees Paul

Heerlijks stoofvlees op eigengereide manier samen gesteld
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands/vlaams
Keyword stoofvlees, vlaamse stoverij
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 hours 45 minutes
Total Time 4 hours
Servings 3 personen
Calories 65kcal
Author Paul
Cost 15

Ingredients

  • 700 gram sukade lappen
  • 2 stuks Grote uien
  • 1 eetlepel Bloem
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Rundvlees kruiden (stegerman)
  • 50 Gram Boter
  • 1 eetlepel Balsamic azijn
  • 2 eetlepels Donkere bastaard suiker
  • 1 blik Donker Bier
  • 700 cl water
  • 1 blokje Runder bouillon
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 eetlepels Mostert
  • 3 stuks laurierblad

Instructions

  • Snipper de ui in stukjes
  • Snij het vlees in brokken dobbelsteen grote
  • Kruid het vlees met de rundvlees kruiden (stegerman)
  • strooi de bloem over het vlees
  • Verhit de pan en voeg de boter en 1 lepel olie eraan toe
  • Als de boter lekker bruin is bak je het vlees aan.
    Niet geheel doorbakken je moet eigenlijk het vlees dicht schroeien
  • schuif het vlees opzij en bak de uien
  • Als deze lekker glazig zijn hussel het vlees en de uien door elkaar
  • voeg de knoflook toe in kleine stukje gesneden
  • strooi twee eetlepels bruine basterd suiker over het vlees
  • goed om scheppen
  • voeg het volle donkere Bier toe
  • voeg de tomaten puree toe alles goed omscheppen
  • Doe 700 cl heet water met 1 runder bouillon blokje in de pan (eerst oplossen in het water)
  • Voeg 1 eetlepel balsamico azijn toe.
  • Voeg de laurierblad toe 3 stuks
  • Breng het geheel aan de kook al roerend
  • als het geheel kookt verlaag het vuur leg een sudderplaat op de pit
  • Laat dit een uur sudderen
  • schep om het half uur goed de pan om en gaat goed over de bodem om alle ingrediënten mee te nemen (houten lepel)
  • smeer na 1 uur twee stukken ontbijtkoek (Snelle jelle) of van die aard. met mosterd
    1 eetlepel per plak lekker dik erop
  • Leg de plakken ontbijtkoek op zijn kop met dus de mosterd naar onderen op het gerecht
  • deksel op de pan en laat het weer een uur sudderen
  • schep na het uur de ingredient goed om de peperkoek is nu in zijn geheel opgenomen in het gerecht
  • Laat het geheel nog een uur sudderen
    Eetsmakelijk

0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x