cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Stoofvlees Paul

Aantal recepten

Stoofvlees Paul

Voordat ik aan deze stoofvlees ben begonnen heb ik vele recepten gelezen en gezien. Er bestaan vele varianten.

Wat bijzonder maakt aan Stoofvlees paul is dat ik een aantal dingen anders heb gedaan.

Neem nou kruiden.
Als voorbeeld kruidnagel.
In niet veel gerechten zit kruidnagel en als je het koopt zit je met een potje wat je bijna niet meer gebruikt

Het doel van de kruiden is om je vlees en je jus lekkerder te maken
Dus ik heb dit gedaan met een Rub.

Vele recepten voegen alleen zout en pepper toe aan het vlees.
En daarna gaan ze met allerlei verse kruiden werken

Nu die kruiden zitten ook in de rub

Stegerman vlees kruiden bevat :zout, korianderpeper,gember,foelie,kruidnagel, kardemom, chillies, en laurier

Daarnaast is het zoeken naar zuur en zoet een balans voor je stoofpot

Het zuur zorgt ervoor dat je vlees lekker mals wordt en het zoet geeft de lekkere smaak

in plaats van wijn azijn heb ik gekozen voor Balsamico azijn. Dit kunt u kopen in de speciaal zaken voor azijnen en oliën .
Vergist u zich niet u kunt het ook in de super markt krijgen.
Dan betaald u nog geen 2 euro voor een flesje echter niet doen.

Ik heb gekozen voor een vier jaar oude Basalmico.
Dat is relatief jong.Maar vanwege het zuur en toch tikje zoette nasmaak. Je heb ook Balsamico van 12 jaar en 25 jaar en ouder .Echter dan moet u denken rond de 60 euro voor een flesje hoe ouder hoe zoeter.

Naast het brood met mosterd heb ik gekozen voor peperkoek met mosterd.

Ook hier is de keuze van de mosterd erg belangrijk. zorg ervoor dat u een mosterd gebruikt die lekker eetbaar is.En niet een hele scherpe zodat u denkt , zo dat is een hap mosterd.

De peperkoek geeft een mooie binding en een volle smaak.

Geniet van Stoofvlees Paul en laat gerust een berichtje achter. 

Stoofvlees Paul

Stoofvlees Paul

Stoofvlees Paul 1Paul
Heerlijks stoofvlees op eigengereide manier samen gesteld
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 3 hrs 45 mins
Total Time 4 hrs
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands/vlaams
Servings 3 personen
Calories 65 kcal

Ingredients
  

  • 700 gram sukade lappen
  • 2 stuks Grote uien
  • 1 eetlepel Bloem
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Rundvlees kruiden (stegerman)
  • 50 Gram Boter
  • 1 eetlepel Balsamic azijn
  • 2 eetlepels Donkere bastaard suiker
  • 1 blik Donker Bier (trappiste bier westmalle bijvoorbeeld
  • 700 cl water
  • 1 blokje Runder bouillon
  • 1 blikje tomaten puree
  • 2 eetlepels Mostert
  • 3 stuks laurierblad
  • 4 stuks peperkoek of 2 plakken snelle jelle

Instructions
 

  • Snipper de ui in stukjes
  • Snij het vlees in brokken dobbelsteen grote
  • Kruid het vlees met de rundvlees kruiden (stegerman)
  • strooi de bloem over het vlees
  • Verhit de pan en voeg de boter en 1 lepel olie eraan toe
  • Als de boter lekker bruin is bak je het vlees aan.
    Niet geheel doorbakken je moet eigenlijk het vlees dicht schroeien
  • schuif het vlees opzij en bak de uien
  • Als deze lekker glazig zijn hussel het vlees en de uien door elkaar
  • voeg de knoflook toe in kleine stukje gesneden
  • strooi twee eetlepels bruine basterd suiker over het vlees
  • goed om scheppen
  • voeg het volle donkere Bier toe
  • voeg de tomaten puree toe alles goed omscheppen
  • Doe 700 cl heet water met 1 runder bouillon blokje in de pan (eerst oplossen in het water)
  • Voeg 1 eetlepel balsamico azijn toe.
  • Voeg de laurierblad toe 3 stuks
  • Breng het geheel aan de kook al roerend
  • als het geheel kookt verlaag het vuur leg een sudderplaat op de pit
  • Laat dit een uur sudderen
  • schep om het half uur goed de pan om en gaat goed over de bodem om alle ingrediënten mee te nemen (houten lepel)
  • smeer na 1 uur twee stukken ontbijtkoek (Snelle jelle) of van die aard. met mosterd
    1 eetlepel per plak lekker dik erop
  • Leg de plakken ontbijtkoek op zijn kop met dus de mosterd naar onderen op het gerecht
  • deksel op de pan en laat het weer een uur sudderen
  • schep na het uur de ingredient goed om de peperkoek is nu in zijn geheel opgenomen in het gerecht
  • Laat het geheel nog een uur sudderen
    Eetsmakelijk
Keyword stoofvlees, vlaamse stoverij
Stoofvlees Paul
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
2 jaren geleden

5 stars
Mals vlees en een heerlijke saus

Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens