Toltött paprika
Gevulde paprika’s dit recept hebben we van een Hongaarse/Duits vriendin gekregen.
Anita.Szecsenyi
En het is super lekker Het gerecht wordt gemaakt met witte/gele punt parika’s ook wel zöldpaprika of tv paprika genoemd.
Van het woord Tölteni Valo, geschikt om te vullen.
Het vel is zachter van deze paprika en heerlijk van smaak en boordevol met vitaminen. Om de paprika te krijgen is nog een puntje ze zijn bijna niet te krijgen in een gewone super markt .persoonlijk ben ik naar Rotterdam gegaan om op de markt deze paprika’s te halen van alle markt kramen was er maar 1 die dit verkocht.
kijk maar snel bij het recept en geniet ervan.
Toltött paprika, gevulde paprika's
gevulde paprika's met gehakt en rijst
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine hongaars
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- braadpan
Ingredients
- 4 stuk paprika, witte punt paprika
- 500 gram runder gehakt
- 1 pak lassie toverrijst panklaar
- 3 eetlepels paprikapoeder gerookt
- 1 dessertlepel tijm
- 1 dessertlepel rosemarijn
- 2 stuk eieren
- 1/2 zakje gehakt kruiden
- 2 eetlepels bloem
- 2 stuk uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pak gezeefde tomaten
Instructions
- Verzamelen eerst alle ingrediënten
- kijk of de paprika's passen in de pan
- 500 gram runder gehakt
- doe dit in een kom
- knip de panklaar rijst van lassie tover rijst open of kook rijst 4 koppen en laat het eerst af koelen
- rijst in de kom bij de gehakt
- gehakt kruiden erover half zakje
- breek 2 eieren
- ook in de kom
- neem gerookt paprika poeder. gewone kan ook
- bestrooi totdat het geheel rood is van de paprika poeder
- heel goed mengen en in de koelkast zetten
- we gaan nu de saus maken
- snipper de uien en knoflook
- boter in de pan
- snij de koppen van de paprika's af
- verwijder de zaadlijsten met een lepeltje
- uien en knoflook in de pan
- bloem erop
- goed rough maken
- vul de paprika
- deksel erop
- zet het vuur even uit leg de paprika in de pan
- vul de de ruimt op met overige gehakt maak hier balletjes van
- gezeefde tomaten erover
- aanvullen met water totdat alle onder staatstrooi de tijm en rozemarijn erover
- aan de kook brengen
- op een sudderplaat zetten laag vuur voor 60 miunuten
- eet smakelijk
Keyword bloemkoolrijst, gevulde paprika's, paprika soep, Toltött