Tomatensoep Hanny
Met dit recept zijn wij begonnen op onze website.
Een echt familie recept Heerlijke tomatensoep die bij ons in de familie zeer wordt gewaardeerd. In de familie over gegaan van Tante naar schoonzus / moeder /Omie, Naar dochter/ Oma, en verder naar de kleinkinderen. Dit recept staat dus al jaren bij ons op tafel.
Tomatensoep Hanny
Hanny HinskensHeerlijke tomatensoep op brijzondewijze bereid
5 from 3 votes
Prep Time 1 day d
Cook Time 4 hours hrs
Total Time 1 day d 4 hours hrs
Course vooergerecht
Cuisine Hollands
Servings 10 personen
Calories 520 kcal
Equipment
- 1 grote pan
- sudderplaat
- schuimspaan
Ingredients
- 1 stuk schenkel
- 1,5 kilo Sukadelappen
- 5 liter water
- 18 stuk Bouillon blokjes (vlees)
- 1 kilo Rundergehakt
- 1 pakje Honig tomatensoep
- 1 kopje melk
- 1 handje Honig Krulvermicelli Middel 250g
- 5 blikjes tomaten puree Del monde
Instructions
- doe 5 liter water in een grote pan
- voeg de schenkel en de sukade lappen toe
- voeg 14 blokje vlees bouillon toe (7 pakjes)
- breng het even aan de kook Laat het geheel ongeveer 8 uur trekken op een zeer klein pitje met sudderplaat op de gaspit
- zet het vuur uit en laat het een nacht staan met deksel erop
- Volgende dag, schep het vet en de schuim eraf met een schuimspaan
- verwarm de pan op nieuw. uw gaat de bouillon nu dubbel trekken. en laat hem op een klein vuur met sudderplaat ongeveer een uur trekken
- schep het vlees en de schenkel uit de pan
- Het vlees is nu zeer gaar. trek het vlees rustig uit elkaar of snijd mini blokje ervandoe het vlees terug in de pan, schenkel gooit u weg
- bereid het gehakt voor 1 ei en gehakt kruiden
- draai van de 1,5 kilo rundergehakt balletjes en doe deze in de pan
- maak van het honig pakje tomaten soep een papje met melk.doe dit in de pan
- voeg 5 blikjes tomaten puree del monde toe
- laat de soep voor ongeveer een uur langzaam trekken op de sudderplaat
- Proef de soep !
- Voeg naar eigen smaak eventueel de resterende vlees bouillon blokje toe (6 stuks 3 pakjes)
- voeg naar eigen inzicht vermicelli toe (niet te veel)
- laat het geheel nog een uur door sudderen
- Eet smakelijk
Keyword Tomatensoep
Dit blijft de beste tomaten soep van de wereld.
Niks anders is beter Hmmmm.
Elke hap is genieten!!!!!
Bedankt namens de kok!
Heerlijk goed gevuld