Varkenshaas is de malste spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees.
Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kop haas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst. Meestal wordt dit gedeelte rosé gebraden (rosé = net aan gaar). Snijdt men de varkenshaas in plakken van ongeveer 2 centimeter dikte, dan krijgt men varkens medaillons, waarvoor vele recepten bestaan.
Een bekend gerecht is gebakken varkenshaas in roomsaus.
Echter, deze keer maken we een zeer simpel gerecht, maar heel lekker.
uit de oven en je kunt dit ook als kerst menu gebruiken.
Het spek zorgt voor een heerlijk smaak rond de mals, varkenshaas
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 1 braadpan
- 1 braadslee
Ingredients
- 1 stuk varkenshaas
- 4 takjes rozemarijn
- 1 koffie lepel thijm
- 300 gram ontbijtspek
- 250 gram kastanje champignons
- 1 kuipje kruidenboter
- 2 stuk Rode uien
Instructions
- verzamel de ingrediënten
- boter in de pan
- licht bruin
- varkenshaas erin
- korstje aanbraden
- goed rond om
- leg het spek in een visgraatvorm
- bestrooi met thijm en rozemarijn
- varkenshaas erop
- smeer je ovenschaal in met olie
- hak de kastanje champignons in kleine stukje snipper de uien en verdeel rondom in de schaal. bestrooi daarna met wat olie.
- pak de varkenshaas in, klontje kruidenboter erop met takje rozemarijn
- in de oven zetten
- hete lucht 180 graden rond de 24 minuten.let op de champignons.
- Heerlijke varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
- Eet smakelijk
Keyword kastanjechampignons, Kip-ham kaas spekrol, oven,, varkenshaas
Alleen het maken geeft al een feest gevoel mooie presentatie leuk ook voor de kerst