cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Bavet verborgen delicatesse

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Vanglapvinkelap of bavette is een vorm van mager rundvlees.

Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen. Het werd zeker vroeger voor consumenten niet mals genoeg geacht, in vergelijking met vleessoorten als biefstuk. Tegenwoordig is het als aparte vleessoort verkrijgbaar. In sommige landen, bijvoorbeeld Frankrijk, is het al langere tijd populair. Bij de voor vlees gefokte koeien is dit type vlees inmiddels bijna zo mals als biefstuk en kan het bijna rauw gegeten worden. Door liefhebbers wordt het als een delicatesse gezien vanwege de volle smaak en structuur.

Bavette

Bavet

Bavet bakken
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 145 kcal

Equipment

  • grillpan

Ingredients
  

  • 220 Gram Bavet
  • 1 peper
  • 1 zout

Instructions
 

  • Bevatte is vlees van de flank van het rund. In Nederland worden deze delen veelal verwerkt in producten zoals tartaar, maar amper als stuk vlees onder die (franse) benaming.
    vinkelap of bevatte is een vorm van mager rundvlees. Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen.
  • kruid het vlees met peper en zout
  • Om het vlees ‘rare’ tot ‘medium’ te krijgen, dien je het zo’n 4 minuten aan beide zijden te grillen.Laat het daarna nog vijf minuutjes rusten.
  • voor rare medium of Well don kijk bij slimme tip om het gaarheid van het vlees te checken
    of kijk bij
    https://hinskens.nl/slimme-tip-om-gaarheid-van-vlees-te-checken/
  • Bak de Bavet als een Biefstuk altijd diagonaal op de gril,zo verkrijg je het beroemde ruitje en wordt het vlees in zijn geheel gebraden
  • Serveer met gebakken aardappelen en een saus naar keuze bijvoorbeeld Pepersaus
Keyword Bavet
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Broodje warm vlees
12 maart 2025
Heerlijk broodje warm vlees Eenvoudig gerecht Broodje warm vlees heerlijk fricando met groenten op een...
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x