advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Gerookte whiskey cheeseburger

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny
3 maanden geleden

4 stars
 Lekker maar, ik ben geen whiskey drinker en de smaak proef je echt.

patricia
patricia
3 maanden geleden

4 stars
Een echte mannenburger, een verrassende zoete smaak door de suiker de nasmaak van wiskey maakt het een echte mannenburger
Daarbij komt ook dat het een zeer vullend hoofdgerecht is en het formaat is bij dit gerecht dan ook makkelijk aan te passen naar eigen wens

advanced divider

Deze burger heeft een echter rook en whiskey smaak.

Als je niet Geen whiskey drinkt dan proef je wel echt de smaak maar uiteraard niet de alcohol

Gerookte wiskey cheeseburger

Gerookte Whiskey cheeseburger
4 from 2 votes
Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr
Course BBQ gerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 250 kcal

Equipment

  • bbq

Ingredients
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 shots wiskey
  • 2 prikker hout
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 stuk opmaak kookring
  • 1 fles bullseye smokey BBQ saus
  • 4 plakken jonge kaas
  • 1 snuf braad en gril kruiden BBQ
  • 4 koffielepels Bruinesuiker

Instructions
 

  • zet de ingrediënten klaar
  • kruid het gehakt voeg naast het zakje slagers gehakt ook wat extra braad en gril kruiden van de BBQ toe (Stegerman)
  • Druk het gehakt in de kook ring 50 %
  • Maak gaatjes met de prikker driekwart. dus niet tot de bodem
  • Kies je favorieten whiskey
  • Giet de whiskey over de burger
  • Doe 1 koffie lepel bruine suike over de burger
  • verwijder de opmaak kookringen
  • zet de smoker klaar
  • Let op err zijn 2 technieken 1 droog roken, 2 nat roken Wat en waarom en verschil roken wordt je vlees en vooral op gas BBQ erg droog.bij
    1 gebruik je droog hout zet dan een extra bakje water in de BBQ
    2 nat roken dip je het hout een uur van te voren in water
  • We gaan nu roken tussen de 130 en 160 graden voor 50 minuten
  • langzaam op laten lopen maar niet te hoog
  • sluit de kap en laat het proces beginnen
  • Neem je favorieten biertje en geniet ervan terwijl de BBQ smoker zijn werk doet
    sit back and relax
  • na 50 minuten
  • voeg een plak kaas toe en laat dit smelten minuut of twee a drie
  • Heerlijk gesmolten
  • Geniet er maar van eet smakerlijk
  • N.B
    Deze burger heeft een echter rook en whiskey smaak.
    Als je niet Geen whiskey drinkt dan proef je wel echt de smaak maar uiteraard niet de alcohol
Keyword cheeseburger, gerookt, Gerookte wikey cheeseburger, wiskey
4 2 votes
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

2
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram