cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Gerookte whisky cheeseburger

Jouw winkel pagina

cheeseburger
Deze burger heeft een echte rook en whiskey smaak. Als je niet Geen whiskey drinkt dan proef je wel echt de smaak maar uiteraard niet de alcohol

Gerookte whiskey cheeseburger

Een cheeseburger of kaasburger is een hamburger met een plakje kaas op het vlees. De cheeseburger wordt vooral geserveerd in horecagelegenheden. Vaak is een deel van de kaas vervangen door analoogkaas die goedkoper is.

De eerste cheeseburgers werden in 1934 gemaakt in Kaelin’s Restaurant in Louisville, maar het handelsmerk voor de naam cheeseburger werd in 1935 aan Louis Ballast van de Humpty Dumpty Drive-In in Denver toegekend.

cheeseburger

Gerookte whisky cheeseburger

Gerookte Whisky cheeseburger
4 from 2 votes
Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr
Course BBQ gerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 250 kcal

Equipment

  • bbq

Ingredients
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 shots wiskey
  • 2 prikker hout
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 stuk opmaak kookring
  • 1 fles bullseye smokey BBQ saus
  • 4 plakken jonge kaas
  • 1 snuf braad en gril kruiden BBQ
  • 4 koffielepels Bruinesuiker

Instructions
 

  • zet de ingrediënten klaar
    Gerookte whisky cheeseburger 1
  • kruid het gehakt voeg naast het zakje slagers gehakt ook wat extra braad en gril kruiden van de BBQ toe (Stegerman)
    Gerookte whisky cheeseburger 2
  • Druk het gehakt in de kook ring 50 %
    Gerookte whisky cheeseburger 3
  • Maak gaatjes met de prikker driekwart. dus niet tot de bodem
    whiskey burger
  • Kies je favorieten whiskey
    Gerookte whisky cheeseburger 4
  • Giet de whiskey over de burger
    Gerookte whisky cheeseburger 5
  • Doe 1 koffie lepel bruine suike over de burger
    Gerookte whisky cheeseburger 6
  • verwijder de opmaak kookringen
    Gerookte whisky cheeseburger 7
  • zet de smoker klaar
    Gerookte whisky cheeseburger 8
  • Let op err zijn 2 technieken 1 droog roken, 2 nat roken Wat en waarom en verschil roken wordt je vlees en vooral op gas BBQ erg droog.bij
    1 gebruik je droog hout zet dan een extra bakje water in de BBQ
    2 nat roken dip je het hout een uur van te voren in water
  • We gaan nu roken tussen de 130 en 160 graden voor 50 minuten
    Meter temperatuur
  • langzaam op laten lopen maar niet te hoog
    Meter temperatuur
  • sluit de kap en laat het proces beginnen
    BBQ
  • Neem je favorieten biertje en geniet ervan terwijl de BBQ smoker zijn werk doet
    sit back and relax
    cordaat
  • na 50 minuten
    Gerookte whisky cheeseburger 9
  • voeg een plak kaas toe en laat dit smelten minuut of twee a drie
    Gerookte whisky cheeseburger 10
  • Heerlijk gesmolten
    Gerookte whisky cheeseburger 11
  • Geniet er maar van eet smakerlijk
    Gerookte whisky cheeseburger 12
  • N.B
    Deze burger heeft een echter rook en whiskey smaak.
    Als je niet Geen whiskey drinkt dan proef je wel echt de smaak maar uiteraard niet de alcohol
Keyword cheeseburger, gerookt, Gerookte wikey cheeseburger, wiskey

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

2
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x