Categorie: Soepen
alles wat met de soep te maken heeft wordt in deze rubriek geplaatst zodat er beter kan worden gefilterd
Mosterd soep
Zalig romige mosterd soep
Erwtensoep
Verse Erwtensoep. en lekker gerecht vooral in de winter
Tomatensoep á la Hanny
Heerlijke tomatensoep bereid volgens oud familie recept
Hamsoep uit kachastan
heerlijke hamsoep
Haaienvinnensoep zonder haai
Haaienvinnen soep zonder haai omdat haai moeilijk te krijgen is.
en eigenlijk beschermt zo moeten zijn.
gebruiken we ham
Zoete aardappelsoep met Chermoula
Zoete aardappelsoep met Chermoula
Preisoep
Preisoep heerlijke groentne soep van Prei
Soljanka soep
Soljankasoep ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, ieder huishouden.
Soljanka soep komt in vele vormen voor van groentesoep tot vissoep.
Men stopte eigenlijk wat over was in huis in de soep
Soljanka is een van origine Russische zout-zuur soep met vlees. In de DDR werd de Soljanka nach Russischer Art veelvuldig in de Imbiß geserveerd en zo kwam dit ook op vele Berlijnse menukaarten terecht.
Kort na de val van de muur bezocht sterrenkok Stefan Hermann de nieuwe Duitse deelstaten, waar hij kennis maakte met deze soep. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de val van de muur creëerde hij zijn persoonlijke Soljanka.
Stefan HermannStefan Hermann is een Duitse sterrenkok. Hij volgde zijn opleiding in Schloss Höfingen in Baden-Württemberg. Hermann werkte vervolgens bij het Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus in Daun, het driesterrenrestaurant Schwarzwaldstuben van sterrenkok Harald Wohlfahrt in Baiersbronn en in Dreis bij Waldhotel Sonnora van Helmut Thieltges.
Na een uitstapje naar het Regent Hotel in Londen keerde hij weer terug naar Schwarzwaldstuben. In 1997 werd hij chefkok van Caroussel in Dresden.
Sinds 2006 is hij eigenaar en chefkok van het met een Michelinster onderscheiden bean & beluga in Dresden.
Paprika soep
Paprika soep