Thaise curry verwijst zowel naar gerechten uit de Thaise keuken die gemaakt zijn met verschillende soorten currypasta als naar de pasta’s zelf. Een Thaise curryschotel wordt gemaakt van currypasta, kokosmelk of water, vlees, zeevruchten, groenten of fruit en kruiden. Curries in Thailand verschillen voornamelijk van de curries in de Indiase keuken door het gebruik van ingrediënten zoals kruiden en aromatische bladeren over een mix van kruiden. Thaise curry wiki,
Er zijn honderden varianten te bedenken en ook met ingrediënten die niet in de supermarkt kan kopen moet je weer naar een Toko.
Ik heb nu een Thaise gele curry soep samen gesteld waarvan u alles gewoon in u plaatselijke supermarkt kan kopen
En ik moet zeggen het is een heerlijke soep geworden
Ik wens u veel plezier met dit recept
Thaise gele curry soep
Equipment
- pan 2 x
- zeef
- blender of keuken machine
Ingredients
- 2 stk uien
- 2 stk appels zoet zuur of 1 zoet en 1 zuur
- 3 stk tomaat
- 1 bos koriander vers
- 1 teentjes knoflook
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml kookroom
- 1 l water
- 2 stk kippen bouillon blokjes
- 1 eetlepel kerrie poeder
- 2 koffie lepels gemberpoeder
- 1 koffie lepels citroengraspoeder
- 1 pak faretrade thaise gele curry pasta
Instructions
- zet de ingrediënten klaar
- maak kookroom open
- scheut de kokosmelk en maak open
- mix de losse kruiden kerrie 2 eetlepels ,gember 2 koffielepels 2 koffielepels citroengraspoeder
- maak de verpakking los
- maak de thaise gele curry pasta open
- 2 kippenbouillon blokjes op 1 liter water
- snij de 2 appels in blokken wel hart verwijderen
- olie in de pan gas hoog
- uien en knoflook erin
- kruiden erbij
- pasta erbij goed omroeren en even laten bakken
- appels erbij omroeren
- kookroom erbij
- kokosmelk erbij
- snij de korinder met steel en al erbij
- goed omroeren gas half hoog
- snij de tomaten in blokken
- tomaten erbij
- goed aan de kook brengen
- eventueel even de deksel erop als het kookt goed omroeren en gas uit
- zet de tweede pan klaar en doe een beetje in de blender ongeveer een kwart om te pureren
- gepureerd iin de tweede pan
- spoel de eerste pan om en zet er een zeef op
- giet de gepureerde soep in de zeef
- als de pan leeg is en de zeef blijft deze drap over
- Schenk de gezeefde soep in een kom of bord blaadje koriander erop en serveren maar eet smakelijk
een heerlijke milde smaak