Bakken

Bakken

Bakken 

is een kooktechniek waarbij men het voedsel in een pan of koekenpan laat garen en bruin worden. Om aanbranden te voorkomen wordt in de pan boterolievloeibare margarine of ander vet gedaan. 

het bakken kan op hoog en middelhoog vuur. Als vetvrij alternatief kan een teflon vel gebruikt worden (verkrijgbaar bij de meeste huishoudwinkels), er hoeft dan geen vet toegevoegd te worden. Het bakken kan plaatsvinden in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van bijvoorbeeld vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Met bakken wordt ook bedoeld het in de oven bereiden van broodgebak, zoals cakekoekjes etc. Braden onderscheidt zich van bakken door de langere gaartijd (op een lagere temperatuur) en meestal in een afgesloten pot.

Bakken (pan) – kort of middellang in heet vet in een open pan
Bakken (oven) – met wat vet in een hete oven

Shoarma alacha

Shoarma (Arabisch: شاورما, Hebreeuws: שווארמה) is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkseçevirme,[1]draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab. De naam duidt op het meestal

Read More
Paul17 oktober 2020 0

Eendenborstfilets met champignons

Eendenborst is een stukje een heerlijk stuk vlees. De een vind het zalig de ander kijkt er huiverig naar omdat de eend een flink stuk vetlaag heef .Ieder zijn smaak. Daarom Wordt eend ook veel in de Aziatische keuken gebruikt. Of zoals nu als jachtvlees. Eend is vrij simpel te bereiden en de kosten zijn vaak niet hoger dan een goede biefstuk. We gaan het dus ook op traditionele wijze bakken in de pan. Een eend houdt wel van zwemmen dus een lekkere saus moet er wel bij. Voor meer wild en dergelijke kijk op mijn keuken

Read More
Paul11 oktober 2020 0
Tags:

Picanha staartstuk runder biefstuk

staartstuk Picanha

Read More
Paul30 augustus 2020 0
Tags:

Pepersteak

Heerlijke pepersteak

Read More
Paul29 juli 2020 0
Tags:

Schnitzel

Heerlijke schnitzel

Read More
Paul28 juni 2020 0
Tags:

Kogelbiefstuk

kogelbiefstuk met uienmarmelade en pastinaak friet

Read More
Paul11 maart 2020 0
Tags:

Longhaas

Heerlijke longhaas een ware delicatesse

Read More
Paul16 februari 2020 0
Tags:

Bavet verborgen delicatesse

Bavet Bavet bakken 220 Gram Bavet1 peper1 zout Bevatte is vlees van de flank van het rund. In Nederland worden deze delen veelal verwerkt in producten zoals tartaar, maar amper

Read More
Paul10 september 2019 0
Tags:

Paul’s Burger

Heerlijk broodje hamburger
of cheesburger

Read More
Paul10 september 2019 0
Tags:

Gebakken worst

gebakken worst op brood

Read More
Paul5 juni 2019 0
Tags: