Categorie: Aziatische keuken
alles wat met de Aziatische keuken te maken heeft wordt in deze rubriek geplaatst zodat er beter kan worden gefilterd
Ku lu yuk met ananas en witte rijst
Ku lo yuk (ook wel geschreven als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat populair is in de Kantonese keuken bestaande uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, vaak gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui.
Het gerecht was al in de 18e eeuw in Kanton bekend.
Een traditioneel gerecht uit de Jiangsu keuken genaamd Varkensvlees in een suiker-met-azijnsaus (糖醋里脊; pinyin: táng cù lǐjǐ) wordt beschouwd als haar voorloper.
De kipvariant is ‘koe lu kai’, die in de Verenigde Staten bekendstaat als ‘sweet and sour chicken’
Mini rijst tafel 2
Mini rijsttafel 2 De rijsttafel is een combinatie van rijstschotels en bijgerechten uit de Indonesische keuken en Indische keuken, ontstaan in Nederlands-Indië, aangepast aan de Europese smaak. Er…
Koreaans gehakt
koreaans gehakt heerlijk gekrijd
Hete boontjes
Hete boontjes en zoete chilisaus met sambal
Tjap tjoy
De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat ‘gemengd’ betekent, en tjoi, dat ‘groente’ betekent
Pindasoep
pindasoep
Mini rijsttafel
mini rijsttafel met nasi,babi pangang,gehakt balletjes in sate,pindasaus,atjar tjampoer
Pindasaus satésaus
pindasaus, satésaus
Nasi goreng
Nasi goreng
De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi”, dat gekookte rijst betekent, en “goreng”, dat gebakken betekent. Het refereert specifiek aan de Indonesische varianten.
Gehaktballetjes in sate chicken tonight
Gehakt balletjes in satésaus
Babi pangang-ajam
Babi pangang-ajam
Chinese tomaten soep
Chinese tomaten soep
Atjar Tjampoer
Heerlijk bij sla of bij de nasi of gewoon zo lekker fris
Haaienvinnensoep zonder haai
Haaienvinnen soep zonder haai omdat haai moeilijk te krijgen is.
en eigenlijk beschermt zo moeten zijn.
gebruiken we ham