Sauzen

Sauzen

Sauzen

De meeste sauzen is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Voorbeelden zijn mayonaise, gebonden vleesbouillon en ketchup.

In een professionele keuken is de Chef-Saucier verantwoordelijk voor het bereiden van sauzen, vlees, gevogelte en wild

Basissauzen dienen als basis om vele andere samengestelde sauzen te bereiden door toevoeging van smaakgevende bestanddelen en/of garnituren.

Opbouw

Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen:

    • een basissmaak; (bijvoorbeeld ui, schaaldieren of paddenstoelen)
    • vocht (water, bouillon, wijn)
    • bindmiddel (of reduceren)
    • eventueel vet (boter (monteren), slagroom, crème fraiche)
    • eventueel verse kruiden

Soorten

Teriyaki saus

Teriyaki  (Japans: 照り焼き, テリヤキ) is een Japanse kooktechniek, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in

Read More
Paul21 november 2020
Tags:

Pepersaus

Romige pepersaus

Read More
Paul4 juli 2020
Tags:

Vinaigrette

Vinaigrette is een klassieke dressing voor over sla. Het wordt gemaakt door in een verhouding van 3:1 olijfolie te mengen met wijnazijn. Vervolgens kan de vinaigrette op smaak worden gebracht met zout, peper, verse tuinkruiden, mosterd, knoflook of honing.

Read More
Paul4 juli 2020
Tags:

champignon roomsaus

champignons Romig, fluweelzacht en zonder toegevoegde suiker

Read More
Paul28 juni 2020
Tags:

Mosterdsaus

Mosterdsaus mosterdsaus met honing 1 stuk ui2 teentjes knoflook3 eetlepels water3 eetlepels Grove mosterd2 eetlepels

Read More
Paul23 mei 2020
Tags:

pinda, satésaus

pindasaus, satésaus

Read More
Paul11 april 2020
Tags:

Uienmarmelade

uien uienmarmelade karameliseren

Read More
Paul11 maart 2020
Tags:

Mosterd

heerlijke eigen gemaakt mosterd

Read More
Paul16 februari 2020
Tags:

Mayonaise

eigen gemaakte mayonaise

Read More
Paul16 februari 2020
Tags: