Sauzen

Sauzen

De meeste sauzen is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Voorbeelden zijn mayonaise, gebonden vleesbouillon en ketchup.

In een professionele keuken is de Chef-Saucier verantwoordelijk voor het bereiden van sauzen, vlees, gevogelte en wild

Basissauzen dienen als basis om vele andere samengestelde sauzen te bereiden door toevoeging van smaakgevende bestanddelen en/of garnituren.

Soorten

Opbouw

Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen:

    • een basissmaak; (bijvoorbeeld ui, schaaldieren of paddenstoelen)
    • vocht (water, bouillon, wijn)
    • bindmiddel (of reduceren)
    • eventueel vet (boter (monteren), slagroom, crème fraiche)
    • eventueel verse kruiden

Over ons nieuwste recepten

Zoete sambal

Zoete sambal, een heerlijke variant voor op de viatnameese loempia.
Ik kocht deze sambal altijd bij een stalletje.
Maar was steeds moeilijker te krijgen 
zie hiervoor sambal oelek

Heb ik een poging gedaan om dit na te maken.En met het resultaat zoals de proevers beschrijven “SPOT ON”

met ander woorden heerlijk